Selectează o Pagină

Vrei să aduci un plus de stil și personalitate încăperilor tale? Atunci ar trebui să iei în considerare achiziționarea de tapet! Cu o varietate de modele, culori și texturi disponibile, poți găși un tapet care să se potrivească cu stilul și decorul tău. Tapetul poate schimba complet aspectul pereților, aducând un plus de culoare și personalitate încăperii. Acesta poate fi ușor de aplicat, în special dacă ai experiență în aplicarea tapetului sau dacă ai ajutor de la cineva care are. De asemenea, tapetul poate fi o alegere durabilă, deoarece poate rezistă la uzură și poate dura mulți ani dacă este întreținut corect. În plus, tapetul poate ajuta la izolarea fonică, ceea ce îl face potrivit pentru spații zgomotoase sau care necesită izolarea fonică suplimentară.

            Acum că te-ai hotărât să achiziționezi un tapet, pasul următor e să te decizi asupra tipului de tapet potrivit nevoilor tale.

            În cele ce urmează îți vom prezenta avantajele și dezavantajele utilizării celui mai accesibil ca preț dintre toate tipurile de tapet – tapetul din hârtie.

1. Ce este tapetul din hârtie?

            Acest tip de tapet decorativ poate avea unul sau două straturi. Prima varianta nu este una foarte rezistență, însă cea de-a doua poate fi găsită într-o mare varietate de culori , având o utilizare chiar frecventă. Tapetul din hârtie în două straturi este fabricat din 2 straturi de hârtie duplex de calitate superioară, stratul superior fiind imprimat. Stratul superior imprimat poate fi din: hârtie, spumă vinilică, PVC sau fibre textile. Materialul din care este făcut cel de-al doilea strat este și cel ce face ca tapetul să fie mai mult sau mai puțin rezistent, durabil sau lavabil.

2. Avantajele alegerii tapetului din hârtie:

2.1. Este cel mai puțin costisitor dintre toate tipurile de tapet.

2.2. Oferă o mulțime de opțiuni de design – Tapetul poate fi disponibil într-o varietate de modele, culori și texturi, astfel că poți găsi ușor un tapet care să se potrivească cu stilul și preferințele tale.

2.3. Aduce un suflu nou încăperii – Tapetul poate schimba complet aspectul pereților, aducând un plus de culoare și personalitate încăperii.

2.4. Aspectul ecologic – Tapetul din hârtie este fabricat din fibre naturale, ceea ce îl face mai ecologic decât alte tipuri de tapet care sunt fabricate în întregime din materiale sintetice. Acest aspect face ca tapetul din hârtie să fie potrivit pentru camerele copiilor

2.5. Peretele poate respira –  acesta este un tapet ce permite trecerea aerului, ceea ce înseamnă că riscul de condens sau de apariție a mucegaiului este redus considerabil.

3. Dezavantajele alegerii tapetului din hârtie:

            Ca orice model de tapet și tapetul din hârtie are câteva puncte slabe de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul de tapet potrivit nevoilor tale:

3.1. Este mult mai predispus la decolorare făță de alte tipuri de tapet.

3.2. Nu este lavabil. Din această cauză e mai dificil de curățat.

3.3. Este mai dificil de instalat din cauza rigidității.

3.4. Dacă, din greașeală, inițial s-a instalat greșit, nu se mai poate desprinde pentru a se reașeza pe perete, nici chiar imediat, deoarece există riscul de a se rupe.

3.5. Nu izolează bine fonic și termic.

3.6. Are o durabilitate mai scăzută în comparație cu alte tipuri de tapet.

            Deși la prima vedere tapetul din hârtie pare a avea mai multe dezavantaje, astfel că nu pare soluția ideală când vine vorba despre amenajarea unei încăperi, în realitate, caracteristicile sale îl fac potrivit pentru camerele copiilor și sufragerii. Nu este recomandată alegerea acestui tip de tapet decorativ în spații cu nivel ridicat de umiditate, precum bucătăria sau baia.

Te invităm să descoperi cele mai noi colecții Verla Decor: https://magazin-tapet.ro/magazin/
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/verladecor.cluj
Fă-ne o vizită : https://g.page/r/CRBapsFs16hzEAE