Tapetul din fibră de sticlă reprezintă un mod profesional de decorare a pereților, prezentând o multitudine de avantaje, ceea ce îl transformă în alegerea perfectă pentru amenajarea birourilor, spitalelor, clinicilor, grădinițelor a spațiilor rezidențiale, dar și pentru camerele persoanelor ce suferă de diverse alergii. Nu este toxic, este rezistent, multifuncțional și prietenos cu mediul.
Cu toate acestea, având în vedere tehnologia și materialele folosite, amenajarea încăperilor cu acest tip de tapet decorativ implică costuri semnificative, astfel că e necesară cunoașterea caracteristicilor în detaliu pentru a te asigura că este cea mai bună opțiune pentru tine.
1. Care sunt avantajele utilizării tapetului din fibră de sticlă?
1.1. Este antimicrobian, antibacterian, antimucegai, antifungic, antialergen, fiind ideal pentru camerele persoanelor care suferă de diverse alergii.
1.2. Datorită rezistenței la forțele care apar în interiorul pereților, previne apariția crăpăturilor în clădirile noi și camuflează defectele pereților din clădirile vechi.
1.3. Datorită materialului din care este produs, peretele pe care se aplică tapetul va respira, astfel mucegaiul și ciupercile nu se formează.
1.4. Este rezistent la foc și permite aerului să circule. Respectă normele europene de rezistență la foc, clasa B-s1, d0.
1.5 Are rezistență mare la zgârieturi.
1.6. Se montează ușor și permite revopsirea lui în diferite culori. Tapetul – țesătură din fibră de sticlă se aplică mai ușor decât tapetul decorativ. Spre deosebire de tapetul decorativ, care nu poate fi montat înainte ca peretele să fie perfect neted, există modele de tapet din fibră de sticla care au chiar acest rol, de a acoperi neregularitățile din perete și a-i oferi un aspect perfect neted. Deci peretele nu are nevoie de o pregătire specială înainte de aplicarea tapetului – țesătură din fibră de sticlă. Tapetul se poate aplica peste tencuiala finisată, ușor de montat și pe tavan, cât și pe suprafețe din cele mai diverse: ghips, rigips, plăci OSB, aglomerate sau fibrolemnoase, lemn, plăci ceramice, suprafețe din oțel.
1.7. Poate fi folosit în orice cameră și pe orice tip de suprafață.
1.8. Este lavabil și rezistent la soluțiile agresive de curățare și dezinfectare.
1.9. Este disponibil într-o gamă mare de culori. Tapetul din fibră de sticlă are diverse modele, în funcție de codul ales. Sunt disponibile de la țesături simple, la modele complexe, geometrice, cu dungi, brăduți, cercuri, șamd. Dupa vopsire, aceste modele se potențează, iar efectul decorativ este și mai spectaculos. Tapetul suportă până la 20 de cicluri de vopsire și culoarea se poate schimba foarte ușor, fără să fie nevoie de alte pregătiri.
1.10. Crește rezistența pereților, fiind potrivit pentru zonele intens circulate. Peretele va arăta mult timp ca nou, nefiind necesare alte investiții în reparare.
1.11. Are o durată de viață de până la 30 de ani.

2. Dezavantajele alegerii tapetului din fibră de sticlă:
Ca orice model de tapet și tapetul din fibră de sticlă are câteva puncte slabe de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul de tapet potrivit nevoilor tale:
2.1. Costuri de achiziție ridicate.
2.2. Maleabilitate scăzută.
2.3. Se consumă o cantitate mare de vopsea lavabilă atunci când este zugravit.
2.4 Indepartare dificilă de pe pereți.
Analizând doar câteva dintre caracteristicile sale importante, se poate observa cu ușurință că, un tapet din fibră de sticlă, chiar dacă implică inițial o investiție mai mare, în timp este în mod cert alegerea mai sigură, mai durabilă, care nu va genera alte costuri de întreținere sau reparație, aspect de care este important să ținem cont atunci când calculăm costurile amenajării cu tapet a unei încăperi.
Te invităm să descoperi cele mai noi colecții Verla Decor: https://magazin-tapet.ro/magazin/
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/verladecor.cluj
Fă-ne o vizită : https://g.page/r/CRBapsFs16hzEAE