Selectează o Pagină

Alegerea tapetului potrivit pentru dormitor este o decizie importantă, deoarece dormitorul este încăperea din casă în care ne relaxăm și ne odihnim. Este important, atunci când ne hotărâm asupra modelului, să alegem un tapet în culori și modele care să fie confortabil și relaxant pentru oameni. De asemenea, ar trebui să alegem un tapet care să se potrivească cu stilul și design-ul general al dormitorului. Ar fi indicat, de asemenea, să alegem un tapet care să fie ușor de întreținut și care să reziste la uzura. Este, de asemenea, important să alegem un tapet de calitate, care să nu se deterioreze rapid sau să se decoloreze.

Tapet colectia Trussardi 5, cod Z21843

1. 5 Motive pentru care să alegi tapetul în dormitor:

1.1 Tapetul poate adăuga culoare și stil unui dormitor.

1.2 Poate crea o atmosferă confortabilă și relaxantă în dormitor.

1.3 Poate ascunde imperfecțiunile pereților și poate îmbunătăți aspectul dormitorului.

1.4 Poate fi ușor de schimbat și actualizat în funcție de preferințe și de design-ul general al casei.

1.5 Poate fi ușor de întreținut și poate rezista bine la uzura, menținându-și aspectul frumos pentru mai mult timp.

2. Ce model de tapet se potriveste în dormitor?

Tapet colectia Metropolis 2, cod Z21109

            Modelul de tapet care se potrivește într-un dormitor depinde de stilul și de design-ul general al casei, precum și de preferințele personale. Dacă doriți un aspect elegant și rafinat, puteți alege un tapet cu un model geometrical sau cu dungi subtile. Dacă doriți un aspect mai modern și atractiv, puteți alege un tapet cu un model abstract sau în culori vii. Dacă doriți un aspect mai natural și cald, puteți alege un tapet cu un model floral sau cu un desen inspirat din natură. De asemenea, puteți alege un tapet cu un model neutru, care să se potrivească cu orice stil sau temă. Este important să alegem un tapet care să fie confortabil și relaxant pentru oameni și care să contribuie la crearea unei atmosfere calde și primitoare.

            Dormitorul este locul în care vă relaxați și acumulați energie pentru ziua următoare. Amenajarea încăperii are o influență mare asupra stării de spirit și asupra modului în care vă veți simți. Țineți cont de aceste aspecte nu doar la alegerea culorilor ci și a materialului tapetului – de exemplu tapetele textile vor adăuga încăperii un plus de căldură, moliciune și lux.

            Fiind locul în care ne retragem pentru a ne odihni după o zi aglomerată, dormitorul ar trebui amenajat în culori blânde, discrete,care oferă o senzație de confort și calmare. Țineți cont de aceasta la alegerea tapetelor și optați pentru nuanțe precum bej, verde deschis, violet deschis sau roz. Evitați pe cât posibil culorile închise și suprasaturate care acționează deranjant și agită, în loc să creeze un mediu propice pentru relaxare.

             Același lucru este valabil și pentru alegerea modelelor și a motivelor, astfel că aveți în vedere să nu fie prea stridente și să nu distragă atenția dumneavoastră. În spatele tăbliei patului se recomandă tapete cu motiv de castel sau de flori. În fața patului amplasați tapete cu motive inspirate din natură – pădure, plajă marină sau câmp înflorit de lavandă. 

            Tapetele cu motive de flori și frunze vor imprima încăperii un aer romantic și visător.

            Pe de altă parte, tapetele cu motive inspirate din natură, mai ales în asociere cu un mobilier din materiale naturale, vor contribui la crearea unui climat relaxant și reconfortant.

3. Ce proprietăți trebuie să aibă tapetul pentru dormitor?

Tapet colectia Metropolis 2, cod Z21133

            Tapetul rezistent mecanic pentru sufragerie ajută la protejarea peretelui împotriva frecării și zgârieturii. Acestea vor arăta la fel și după ani.

            Tapete lavabile este recomandabil datorită întreținerii sale ușoare, acesta se va șterge ușor cu o cârpă umedă.

            Tapete respirabile recomandate pentru încăperi cu umiditate ridicată a aerului, previn apariția mucegaiului, nociv pentru sănătate.

            Tapetul revopsibil poate fii creat în funcție de propriile preferințe cu ajutorul unei vopsele colorate. Oferă izolare termică și fonică bună fiind în plus și lavabil.

            Tapetul cu stabilitate a culorii va fii apreciat în special în încăperile însorite, unde tapetele obișnuite s-ar decolora în timp.

            Tapetul autoadeziv este ușor de aplicat în doar câteva minute.

4. Ce tipuri de tapet putem folosi în dormitor?

Tapet colectia Metropolis 2, cod Z21146

            Vlies sau vinil? Hârtie sau textil? Care este cea mai bună opțiune atunci când vrem să alegem un tapet ideal pentru dormitor care, pe lângă aspectul estetic, să fie și o investiție durabilă?

            Tapetele Vlies sunt recomandate pentru majoritatea încăperilor locuinței datorită caracteristicilor tehnice ale acestora. Sunt compuse din material textil nețesut din fibre presate celulare și sintetice cu dispunere neregulată. Structura acestora face ca acest tip de tapet să aibă majoritatea proprietăților pe care le căutăm atunci când alegem un tapet: lavabilitatea, stabilitatea dimensională și rezistența mecanică împotriva frecării și deteriorării. 

            Tapetele Vinil sunt recomandate în special pentru încăperi cu umiditate ridicată, precum bucătăria sau baia. Stratul exterior din substanță artificială rezistă împotriva apei, aburilor și a grăsimii și poate fii spălată ușor cu o cârpă umezită și puțin detergent. Deși concepute pentru alt tip de încăperi, tapetele Vinil pot fi o alegere inspirată și pentru dormitor, oferind izolare termică și fonică bună și având capacitatea de a acoperi cu succes denivelările și fisurile mai mari.   

            De asemenea, puteți alege și tapete din hârtie, destul de populare datorită prețului redus al acestora. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de unele dezavantaje, precum o rezistență mai mică, tendință de umidificare, o manipulare mai dificilă și instabilitate dimensională la lipire și o îndepărtare mai complicată. Acest tip de tapet nu ar trebui amplasat pe pereți cu tendință de umidificare sau care prezintă fisuri.

            Dacă doriți ceva unic și opulent, puteți alege tapetele decorative textile care au un suport din hârtie sau vlies și un strat exterior din material textil din ață, fire, puf sau pâslă. Pe lângă aspectul luxos, aceastea au avantajul unei bune izolări termice și fonice. Au stabilitate de formă și nu există riscul de contractare sau întindere, fiind ușor de întreținut prin curățarea cu o cârpă umedă.

            Indiferent de stil, preferințe sau caracteristici, tapetul este soluția ideală pentru a vă transforma dormitorul într-o oază de liniște și relaxare, în ton cu personalitatea voastră.

Te invităm să descoperi cele mai noi colecții Verla Decor: https://magazin-tapet.ro/magazin/
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/verladecor.cluj
Fă-ne o vizită : https://g.page/r/CRBapsFs16hzEAE