Selectează o Pagină

Alegerea tapetului potrivit pentru bucătărie poate fi o decizie dificilă, deoarece trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte, cum ar fi durabilitatea, rezistența la umezeală și aspectul general. Este important să alegem un tapet care să fie ușor de întreținut și care să reziste la umezeală și la splash-urile de pe pereți. De asemenea, ar trebui să alegem un tapet care să se potrivească cu stilul general al bucătăriei și care să se integreze bine în design-ul general al casei. Este, de asemenea, important să alegem un tapet de calitate, care să fie rezistent la zgârieturi și la decolorări.

1. Care sunt aspectele de care trebuie să ținem cont când alegem tapetul pentru bucătărie:

1.1 Suprafața tapetată, dimensiune și în ce măsură aceasta este neabsorbantă (din umakart, sticlă sau plăci solide) sau absorbantă (o placă din gips-carton sau o tencuială). O suprafață neabsorbantă trebuie curățată și degresată înainte de tapetare, în timp ce pentru o suprafață absorbantă este necesar ca, înainte de tapetare să se aplice pe perete un strat de amorsare în profunzime care trebuie lăsat să se usuce cel puțin 6 ore.

1.2 Ce caracteristici aveți nevoie la tapetul ales.

1.3 Dacă tapetul ar trebui să fie impermeabil și lavabil.

1.4 Ce culori și modele se vor potrivi cu mobilierul existent în bucătărie și cu stilul vostru.

2. Ce model de tapet se potriveste în bucătărie?

            Tapetul pentru bucătărie nu este doar un element decorativ, ci are și o funcție pur practică. Mai ales dacă alegeți un tapet pentru bucătărie, doriți un tapet impermeabil, ușor de spălat și rezistent mecanic. Doar așa vor deveni un înlocuitor potrivit pentru faianța clasică și nu va trebui să le schimbați cu altele noi după câteva luni.

            Dacă aveți o bucătărie mobilată minimalist, atunci puteți opta pentru un tapet mai îndrăzneț, cu modele 3D sau în culori vibrante. În același timp, dacă spațiul este redus sau încăperea este dotată cu mult mobilier și alte elemente de décor, atunci ar fi mai potrivit să optați pentru un tapet într-o simgură culoare, preferabil neutră și deschisă, cu un model discret.

            Dacă vă atrage stilul vintage, puteți opta pentru un tapet în culori calde, deschise si pastelate și în care se regăsesc, în mare parte impremeurile florale, uneori cu buline ( atunci când se realizează o îmbinare a stilului vintage cu cel retro).

            Daca vă doriți o bucătarie rustică, tapetul utilizat pentru decorarea acesteia ar trebui sa aibă modele cât mai apropiate de elementele din natură. De exemplu, puteți folosi  tapete cu modele de lemn sau chiar piatră, în culori specifice: nuanțe de crem și de maro sau tonalități de gri, în funcție de designul ales.

            Alegerea tapetului pentru o bucătărie clasică poate fi în egală măsură o decizie ușoară sau dimpotrivă, extrem de dificilă. Puteți opta pentru diverse imprimeuri cu tematică, fie florală, fie cu specific de fructe, sau pentru cele clasice, simple, ori dimpotrivă pentru modele complexe sau ieșite în relief.

            Tapetul cu model „coffee” este unul dintre cele mai prezente și întâlnite, atât în bucătăriile românilor, cât și în cele din afară granițelor. Este un model jucăuș, potrivit pentru bucătărie, întrucât sugerează tocmai o activitate „culinară” – prepararea și servirea cafelei de dimineață.  

3. Care sunt tipurile de tapet recomandate pentru bucătărie?

            Așa cum am amintit deja, tapetele pentru bucătărie trebuie să fie impermeabile, lavabile și rezistente la abraziune. 

            Tapetele din vinil îndeplinesc cel mai bine aceste caracteristici, astfel că le puteți amplasa direct în spatele blatului din bucătărie. Astfel, obțineți nu doar un element de design, ci și un element funcțional rezistent la apă, abur și grăsime. În caz de contaminare, ștergeți-le doar cu un burete umed înmuiat într-o soluție apoasă cu câteva picături de detergent.             Și Tapetul Vlies este o bună opțiune atunci când vine vorba despre amenajarea unei bucătării. Chiar dacă veți plăti puțin mai mult pentru aceste tapete, veți obține tapete rezistente mecanic și ușor de întreținut. Ca tapete decorative pentru bucătărie, sunt deci absolut ideale. În plus, veți fi mulțumiți de simplitatea instalării și îndepărtării ulterioare a acestora.

Așadar, dacă vrei să îți redecorezi bucătăria și să aduci un plus de personalitate acestui spațiu, atunci ar trebui să iei în considerare alegerea unui tapet. Tapetul este o alegere excelentă pentru decorarea bucătăriei atât din punct de vedere estetic, cât și din perspectiva practic, fiind o soluție durabilă și ușor de întreținut.

Te invităm să descoperi cele mai noi colecții Verla Decor: https://magazin-tapet.ro/magazin/
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/verladecor.cluj
Fă-ne o vizită : https://g.page/r/CRBapsFs16hzEAE